Junior utvikler hos Komplett

Har du noen gang lurt på hvordan det er å være nyutdannet i jobben som utvikler? Her er 11 kjappe spørsmål og svar fra vår junior utvikler, Jonas Kalmar Rønning. Er du nyutdannet og ute etter spennende og krevende jobb? vi ser alltid etter dyktige kolleger, ta kontakt med oss via developer.komplett.no!

Hvem er du?

Jeg heter Jonas Kalmar Rønning, jeg er 22 år og jeg jobber hos Komplett.no i sandefjord. På fritiden liker jeg å binge serier, programmere og stå på ski.

Hva gjør en utvikler?

Jobben består av mye programmering men mye tid går også til planlegging og diskusjon. Hos komplett jobber vi smidig som vil si at vi planlegger arbeidet for 2 - 3 uker av gangen, dette kalles en sprint. Noen sprinter så fokuserer vi på å lage ny funksjonalitet til komplett sine nettsider men vi har også tekniske sprinter der hovedfokuset er å forbedre koden vi har skrevet tidligere. En dag i måneden har vi også en lære dag som vi kan bruke til å lære noe nytt.

Hvordan ser en vanlig dag ut for deg?

Dagen starter med en daily stand-up der alle medlemmene i teamet forteller hva de fikk gjort dagen før og hva de skal jobbe med i dag. Dagens arbeidsoppgaver velger jeg selv fra en liste av oppgaver som er prioritert av en produkteier i samarbeid med teamet. Hva man jobber med varierer veldig fra dag til dag.Det kan være utvikling av ny funksjonalitet til en av nettbutikkene våre, fiksing av “bugs” eller vedlikehold av eldre prosjekter. Når jeg er ferdig med en oppgave så publiserer jeg koden min slik at resten av teamet kan komme med tilbakemeldinger før koden går videre til QA testere som dobbelt sjekker at alt er som det skal og at den nye koden ikke ødelegger andre deler av systemet. Deretter går den ut på komplett.no

Hvilken utdanning har du?

Jeg har en Bachelor i Frontend og mobilutvikling fra Høyskolen Kristiania.

Får du bruk for utdanningen og ferdighetene dine?

Jeg kunne veldig lite programmering før jeg begynte å studere så ferdighetene jeg plukket opp under studietiden bruker jeg hver dag. Jeg tror det viktigste jeg lærte på studiene ikke nødvendigvis var spesifikke programmeringsspråk eller rammeverk men evnen til å lære meg selv nye ting. Mye gruppearbeid kom også godt med da vi stort sett jobber sammen i team på jobb.

Hvilke egenskaper kreves for å trives som utvikler?

Jeg tror det er viktig å være glad i å løse problemer. Man møter hele tiden problemstillinger der det ikke er noe fasit og da må man tenke litt utenfor boksen for å finne en god løsning. Man møter stadig på nye teknologier og rammeverk så det er også veldig viktig å være glad i å lære seg nye ting.

Er det vanskelig eller utfordrende å jobbe som utvikler?

Det kan til tider være krevende. Et av de første prosjektene jeg fikk være med å utvikle her var et markedsføringsverktøy for gavekort kampanjer. Da måtte vi samarbeide tett med markedsføringsavdelingen slik at den nye løsningen dekket deres behov, samtidig som vi trengte hjelp av regnskapsavdelingen for å løse hvordan gavekortene skulle faktureres internt. Det krever med andre ord at man må samarbeide med mange mennesker med ulik bakgrunn og ha deres behov i bakhodet når man koder. Som junior utvikler må man også lære seg nye verktøy og rammeverk raskt og dette kan særlig i starten være en krevende jobb.

Hva er det morsomste og kjedeligste med å være utvikler?

Har enda ikke opplevd en kjedelig dag på jobb da det alltid pleier å være noe å gjøre men skulle jeg satt fingern på en ting så ville det vært når man må vente på at en annen oppgave skal bli ferdig før man kan begynne på en ny. Det morsomste er mestringsfølelsen når man klarer å løse en vanskelig problemstilling. Man har også en veldig fleksibel hverdag, så lenge man har en laptop og internett tilgang så kan man jobbe hvor som helst.

Hvorfor ville du jobbe som utvikler?

Jeg har alltid hatt en interesse for data og teknologi generelt,men jeg hadde lenge et inntrykk av at programmering var for vanskelig. Det var ikke før jeg begynte på studiene at jeg blei helt sikker på at det var dette jeg ville drive med. Jeg er også veldig glad i å lære nye ting og som utvikler er det alltid noe nytt å lære!

Hvordan fikk du jobben hos Komplett?

Jeg fant stillingen på linkedin siden til komplett group og søkte via Finn. Prosessen startet med et innledende intervju der jeg fikk vite mer om hvordan de jobbet i komplett og de fikk muligheten til å bli litt bedre kjent med meg. Under det første intervjuet fikk jeg også vist frem litt kode jeg hadde jobbet med, noe jeg tror var en viktig faktor til at jeg kom videre til teknisk intervju. I det tekniske intervjuet fikk jeg spørsmål og tilbakemeldinger på en kode oppgave jeg hadde løst i forkant og det var etter dette intervjuet jeg ble tilbudt jobben.

Har du noe mer du ønsker å legge til?

Om du liker å jobbe med spennende problemstillinger, lære nye ting eller leter etter en jobb som gir deg en fleksibel hverdag kan jeg absolutt anbefale en karriere som utvikler. Det er enorm etterspørsel etter programmerere i norge og de fleste fra mitt studie fikk jobb før de var ferdig utdannet. Her er det med andre ord mange muligheter for dem som synes utvikling virker spennende!

Intervjuer: Thomas Løvstad

Intervjuet: Jonas Kalmar Rønning

Dato: 14.12.2021